07/12/2023
Autor: cmsadmin
Kategorija: Zadruga

Adventske radionice izrade božićnih ukrasa

U sklopu ovogodišnjeg projekta Zagrebi Zagreb 27. i 29. studenoga u školskoj knjižnici  održane su dvije adventske radionice koje je organizirala gospođa Ivana Market iz Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, i to u suradnji s knjižničarkom, učiteljicom A. Bošnjak, učiteljem S. Jurićem i voditeljicom Zadruge Kustošak Mijom Javor. U radionici izrade božićnih ukrasa za jelku od papira i čestitaka sudjelovali su učenici 4., 5. i 7. razreda, a radionice je vodila gospođa Gordana Radiček iz HSPD Sljeme – Šestine.

Gospođa Radiček učenicima je pobliže predstavila rad društva te je istaknula rad sekcije za izradu narodnih nošnji koja se bavi očuvanjem hrvatske nematerijalne baštine i tradicije, a posebno obnavljanjem baštine. Učenici su izrađivali ukrase za jelku od papira na kojima su bili uzorci narodnih nošnja, a čestitke su izrađivali tako da su na platnu vezli razne prigodne božićne i zimske motive.

Učeničkim prstićima, naviklim na brzo klikanje, u početku nije bilo  lako služiti se iglom i koncem te precizno vesti odabrane motive, ali su se zaista potrudili i uz pomoć voditeljice napravili izvrsne čestitke Dio izrađenih papirnatih ukrasa ponijeli su kući, a dio ukrasa poslužio je za ukrašavanje prostora  školske knjižnice u koju su dobrim raspoloženjem i marljivim radom unijeli dašak blagdanskog ozračja. Čestitke će biti izložene na školskom sajmu, a dio radova možete pogledati u fotogaleriji.

 

 

 

Pročitajte još

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content