preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kustošija

Login
Virtualna izložba

Projekti

Tražilica
RASPORED ZVONA

Nastava ujutro

1. sat: 08:00 - 08:40
2. sat: 08:45 - 09:25
3. sat: 09:35 - 10:15
4. sat: 10:25 - 11:05
5. sat: 11:10 - 11:50
6. sat: 11:55 - 12:35
7. sat: 12:40 - 13:20

 

Nastava poslijepodne

0. sat: 13:20 - 13:55
1. sat: 14:00 - 14:40
2. sat: 14:45 - 15:25
3. sat: 15:35 - 16:15
4. sat: 16:25 - 17:05
5. sat: 17:10 - 17:50
6. sat: 17:55 - 18:35

JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK 22.11.-26.11. 2021..docx

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 12. 2009.

Ukupno: 244619
Ovaj mjesec: 3087
Ovaj tjedan: 211
Danas: 211
Promet oko škole

Office 365

Učitelji i učenici imaju pravo na besplatni Office365 paket. Klikom na fotografiju pogledajte upute za preuzimanje.

 

E-dnevnik

 

Ovim Vas putem pozivamo na  sudjelovanje u besplatnom programu Trening roditeljske kompetentnosti – Želim, hoću, mogu drugačije! koji će se provoditi od listopada u Centru za djecu, mlade i obitelj Modus.

Program je namijenjen svim roditeljima, pojedinačno ili za oba roditelja djece uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole. Namijenjen je roditeljima koji žele biti zadovoljniji u svojoj roditeljskoj ulozi i učinkovitije se nositi s poteškoćama koje roditeljstvo donosi; to su roditelji koji nailaze na poteškoće u komunikaciji, teško se nose s odrastanjem djeteta i promjenama koje ono donosi u obitelj kao dio tog procesa, žele umanjiti djelovanje stresa koji je dio roditeljstva i motivirani su za sudjelovanje u programu.

 

Međutim, nije moguće sudjelovanje u programu:

                                za roditelje djece s posebnim potrebama (mentalna retardacija, invaliditet, psihički poremećaji, dijagnosticirani ADHD i dr.) što pred roditelje stavlja specifične zahtjeve

                                kada je bitno narušen odnos s partnerom ili odnos s djecom (što zahtijeva savjetodavni ili terapijski rad)

                                u situaciji rastave ili razvoda koji je još uvijek aktualna tema (što zahtijeva savjetodavni ili terapijski rad).

 

Program čini ukupno 12 susreta na kojima se obrađuju teme: roditeljstvo kao stresor, emocije i strategije nošenja s određenim emocijama djeteta, obitelj kao sistem, roditeljski potencijali, načini komuniciranja u obitelji, slušanje i neverbalna komunikacija, osobni jezik, čuvanje integriteta i uspostava suradnje, osobna odgovornost i odgovornost za odnos, sukob i kako ga rješavati, kako pomoći djetetu u učenju. Susreti se održavaju jedanput tjedno u poslijepodnevnim satima, u trajanju od 120 minuta.

 

Prije uključivanja u grupu svi roditelji dolaze na inicijalni intervju u dogovorenom terminu. Trening će se odvijati u zatvorenoj grupi u prostorijama Centra Modus, Ulica kneza Mislava 11, u skladu s važećim epidemiološkim preporukama. Trening provode zaposlenici Društva za psihološku pomoć s višegodišnjim iskustvom u pružanju psihološke podrške djeci i roditeljima.

 

Roditelje koji udovoljavaju gore navedenim kriterijima mogu se javiti na e-mail modus@dpp.hr

______________________________________________________________________________________________________________________

CRVENI NOSOVI su udruga koja u sebi okuplja 26 educiranih klaunovakoji redovito posjećuju bolesnu djecu i mlade na liječenju u bolnicama te starije i nemoćne osobe u domovima.

 

 Dio su međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International smještene u Beču, koja uz Hrvatsku, okuplja 11 partnerskih zemalja. Partnerske organizacije međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

 

S obzirom na trenutnu COVID 19 pandemiju razvili su sigurne programe  kojima i dalje dopiru do djece u bolnicama, onih u samoizolaciji, djece kojoj je potreban smijeh i radost te starijih i nemoćnih u domovima za starije osobe i to sve sa sigurnosne udaljenosti, pridržavajući se svih epidemioloških mjera, ili on line.

 

U skladu s tim pokrenut je novi online program ‘Rezerviraj klauna!’ kojim je omogućeno djeci na liječenju u bolnicama, ali i djeci koja se liječe kod kuće ili se nalaze s roditeljima u samoizolaciji, online susret uživo na 20 minuta s klaunovima doktorima.

 

 Program je za korisnike BESPLATAN, dok se udruga CRVENI NOSOVI financira iz donacija.

 

Čak i kada klaunovske cipele ne mogu ušetati u sobe dječjih bolnica klaunovi mogu biti s djetetom uživo preko ekrana. Namjera je da što više djece, roditelja i osoba koje su u potrebi za radošću saznaju za ovaj on line program te ga na kraju i koriste.

 

U nastavku je poveznica na video koji objašnjava o čemu se radi i na koji način se može rezervirati klaunovska on line vizita direkt u vlastiti dom:

https://www.youtube.com/watch?v=ccBV1wwd9rI

 

Više informacija o program ‘Rezerviraj klauna!’, kao i sam link na rezervaciju je ovdje: https://www.crveninosovi.hr/rezerviraj-klauna-online/

___________________________________________________________________________________________________________________

KAKO ZAŠTITITI DJECU NA INTERNETU

Internet djeci može poslužiti kao izvanredno sredstvo komuniciranja i učenja ukoliko se koristi pametno. Stoga je preporučljivo popričati s djetetom o internetu i utvrditi pravila njegova korištenja. Računala koja imaju pristup internetu uvijek treba držati na vidljivom mjestu. Djetetu treba omogućiti da samo razvije potreban oprez njegova korištenja. Interes roditelja i njihova uključenost u djetetove aktivnosti korištenja interneta najučinkovitiji su način zaštite.

Više saznajte na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=337

___________________________________________________________________________________________________________________________

ZAGREB ZA ZDRAVLJE MLADIH  - informativni vodič o besplatnim uslugama zdravstvenih usluga grada Zagreba namijenjen mladima

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

ŠTO UČINITI AKO DIJETE DOBIJE UŠI ILI GLISTE

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati

Poštovani roditelji, u prilogu pročitajte brošuru pod nazivom "Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati"

Radi se o hvalevrijednoj inicijativi Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske.

Brošura je namijenjena roditeljima s ciljem upoznavanja novih psihoaktivnih tvari zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom.

Roditelji će u brošuri naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari(psihoaktivne droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i koje su štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoaktivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

Kako biste pročitali brošuru kliknite ovdje --> BROŠURA

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Opasnosti od strujnog udara uz prugu

Kako bi se stradavanje na željezničkom području svelo na najmanju moguću mjeru HŽ infrastruktura kreirala je brošuru pomoću koje se možete upoznati s opasnostima koje prijete od strujnog udara. Brošuru možete pregledati i preuzeti putem linka: hzinfra.hr

_________________________________________________________________________________________________________________

CENTAR "BUDI SVOJ"

Bliži se početak rada s novom generacijom djece na programu "Učimo učiti", a to nam donosi novo uzbuđenje. :) Za svaku generaciju treba smisliti novi projekt, nove izazove za klince koje će iz njih izvući ono najbolje, pokazati im koje su njihove specifične sposobnosti, pojačati im samopouzdanje, dati im u ruke tehnike kojima će školsku napornu rutinu pretvoriti u uzbudljivo putovanje i traganje za znanjem.

Još imamo tri tjedna do početka programa. Radimo zadnje pripreme, grupe se popunjavaju. Još ima malo mjesta, pa ako želite pružiti svom djetetu ovo nezaboravno iskustvo, uhvatite svoje mjesto na vrijeme i prijavite ga na program!

Kako bi rekli Amerikanci, stay tuned. Informirat ćemo vas o napredovanju priprema i o novostima u vezi programa. A ako ste propustili informacije koje smo do sada slali, kliknite na gumb ispod teksta i informirajte se o programu.

O programu Učimo učiti

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

Psihološki centar TESA vas poziva
 Poštovani roditelji,

Čast nam je pozvati Vas  da uključite svoju djecu u ciklus radionica za učenike osnovnih škola koje se održavaju u sklopu projekta "Ruka podrške učenicima koji trpe nasilje“

- više pročitajte ovdje

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________OSVRT NA UOBIČAJENE METODE ODGOJA I DISCIPLINIRANJA DJECE:

http://prirodnoroditeljstvo.com/osvrt-na-uobicajene-metode-odgoja-discipliniranja-djece/

JASPER JUUL: METODE ODGOJA U RODITELJSTVU- ZAŠTO I ZAŠTO NE

___________________________________________________________________________________________________________________________

POTEŠKOĆE U UČENJU

Poteškoće se ne mogu izliječiti niti se može očekivati da će same nestati. Međutim, djeci se može pomoći kako te nedostatke nadoknaditi, odnosno kako ih čak sasvim nadvladati.

Više o tome kako prepoznati poteškoće u učenju pročitajte ovdje. 

______________________________________________________________________________________________________________________________

Čest uzrok neslaganja između roditelja i djece je upravo pisanje domaćih zadaća. Svaki roditelj se bar jednom zapitao treba li uopće pomagati djetetu oko pisanja domaće zadaće te zašto njegovo dijete ima tako mnogo ili tako malo domaće zadaće. Osim pitanja koja se roditeljima nameću u vezi pomaganja djeci oko pisanja domaćih zadaća, sigurno se pitaju i kako da djeca budu djelotvornija u učenju, a da se pritom osjećaju dobro.

Odgovore na pitanja potražite pod naslovom DOMAĆA ZADAĆA. 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

KORISNI NASLOVI:

RAZVOJNA ODSTUPANJA PRI UPISU DJETETA U PRVI RAZRED

KARAKTERISTIKE DJETETA PREDŠKOLSKE DOBI

JASPER JUUL: AGRESIJA

JASPER JUUL: GRANICE

HIPERAKTIVNA DJECA

GDJE SE U ZAGREBU MOŽE NAPRAVITI DIJAGNOSTIKA

 

Pijesak i dijete

 

Poruka pape Ivana Pavla II.

Centar za sigurniji internet

Zaštita na internetu

Sedam zlatnih pravila za sigurno chatanje

Prepoznavanje nasilja

Prezentacije KORAK PO KORAK:

Mucanje

Polazak u školu

Pomoć u učenju i pisanju domaćih zadaća

Poticanje kreativnosti kod djece

Poučavanje disciplini

Razvoj samopoštovanja kod djece

Strahovi i anksioznost kod skolske djece

 

 

preskoči na navigaciju